Biztosítsa gondtalan nyugdíjas éveit!

Van saját tulajdonú ingatlana életjáradéki vagy eltartási szerződést kötne? Ügyvéd vagy közjegyző jelenlétében kötünk szerződést idős hölggyel, úrral, házaspárral!

Olyan idős embereknek ajánljuk, akik saját maguk szeretnének gondoskodni életük végéig a megfelelő életszínvonalról!

Cégünk a Diamond Ingatlaniroda Kft. saját részre is keres olyan személyeket, akik szeretnének életjáradéki szerződést! 

Ön befektető?

Ebben az esetben hívja irodánkat, hogy megkeressük Önnek adatbázisunkból azt a megfelelő személyt akivel életjáradéki / tartási szerződés köthet. 

Életjáradéki szerződés 

Alapján az egyik fél meghatározott pénzösszeg időszakonként visszatérő szolgáltatására köteles a két szerződés fogalmából kitűnik, hogy mindkettő célja a jogosult létfenntartásának biztosítása. Amíg azonban ez a tartási szerződésnél természetbeni szolgáltatásokkal valósul meg, az életjáradéki szerződés alapján a kötelezett pénz teljesítésére köteles. 

Közvetítés tartási szerződéshez

A tartási szerződés polgári jogi szerződési forma. Az egyik oldalon az eltartó fél van, aki lehet természetes személy, vagy akár jogi személy is, a másik oldalon az eltartott áll, aki természeténél fogva kizárólag természetes személy lehet. Az eltartó a tartási szerződés alapján arra vállal kötelezettséget, hogy az eltartottat megfelelően eltartja.

Milyen előnye származik a szerződéskötésből az eltartónak?

Az eltartó a tartás szolgáltatását rendszerint ellenszolgáltatásért vállalja, azon belül is általában az eltartott lakóingatlana átruházása fejében. Az ellenszolgáltatás a szerződés megkötésének időpontjában, vagy a felek által meghatározott későbbi időpontban kerül át az eltartó tulajdonába. Az eltartott védelméről haszonélvezeti jog gondoskodik.

Milyen lépéseket tehet az eltartott, ha az eltartó megszegi a szerződést?

Ha az eltartó nem a megfelelő módon vagy egyáltalán nem végzi az ellenszolgáltatást, akkor ebben az esetben egyrészt a haszonélvezeti jog biztosít védelmet, másrészt szerződésszegés esetén ügyvédünk tud megfelelő védelmet biztosítani. Tehát mindkét fél biztonságban érezheti magát!